İbn-i Sina öneriyor! Hafızayı güçlendiriyor, Alzherimer riskini azaltıyor
İbn-i Sina'nın reçetelerinde bile yer alıyor! Her gün 1 adet yiyenlerin Alzherimer riski azalıyor, kabızlık problemi çözülüyor!
Birçok farklı tatlı ve yemek tariflerinde kullanabileceğimiz incirin günde 1 adet tüketilmesi gerektiği konusunda uzmanlar hemfikir. A, C, K, B vitaminleri ve potasyum,çinko, bakır ve magnezyum minerallerini barındıran incir, İbn-i Sina'nın reçetelerinde de yer alıyor.
İNCİRİN FAYDALARI NEDİR?
İncirin bilinen faydaları şu şekildedir;
- Antioksidandır,
- Kanser hücrelerinin oluşumunu engeller,
- Saç köklerini besler,
- Sindirim problemlerini çözer,
- Kabızlığa iyi gelir,
- Hafızayı güçlendirir, Alzheimer riskini azaltır,
- Meme kanseri riskini düşürür,
- Kalp ve damar sağlığını korur,
- İskelet sistemine olumlu etkileri vardır,
- Cildi korur ve aydınlatır,
- Bronşite ve astıma iyi gelir,
- Yumırtalık sayısını azaltır,
- Erkeklerde sperm kalitesini artırır
İNCİRİN ZARARLARI VAR MI?
Kuru incir içerisindeki yoğun fruktoz sebebiyle fazla tüketildiğinde karaciğer yağlanmasına neden olablir. Ne kadar faydalı olsa da aşırı tüketimde dost bakterileri öldürebilir.
**Alerjen ve hassas bünyesi olan kişiler doktora danışmadan kullanmamalıdır.**
İbn-i Sina'nın reçetelerinde bile yer alıyor! Her gün 1 adet yiyenlerin Alzherimer riski azalıyor, kabızlık problemi çözülüyor!
İBN-İ SİNA İNCİR KÜRÜ
Malzemeler
- 250-300 gr organik kuru incir
- Yarım litrelik cam kavanoz
- Saf zeytinyağı
Yapılışı: İncirleri yıkayın ve suyunu süzün. Doğradığınız incirleri yarım litrelik cam kavanozlara bastırın ve üzerini geçecek şekilde zeytinyağı koyun. Ağzını kapatarak 5 gün karanlık bir odada bekletin. Sabah aç karna tüketin.
İNCİR BESİN DEĞERİ
100 Gr
- Karbonhidrat (g) - 19.18
- Protein (g) - 0.75
- Yağ (g) - 0.3
- Lif (g) - 2.9
- Kolesterol (mg) - 0
- Sodyum (mg) - 1
- Potasyum (mg) - 232
- Kalsiyum (mg) - 35
- Vitamin A (iu) - 142
- Vitamin C (mg) - 2
- Demir - 0.37
Kaynak: Habertürk